Ζύμη Κρέπας

Αυτή η συνταγή για ζύμη κρέπας είναι η πιο σίγουρη, γρήγορη, οικονομική και νόστιμη που μπορείτε να βρείτε. Υπάρχουν και άλλες ( όπως του Άκη 😛 ) αλλά κοστίζουν λίγο παραπάνω λόγω υλικών. Τα παρακάτω υλικά υπάρχουν σχεδόν πάντα στη κουζίνα.

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1-2 βανίλιες (για γλυκές κρέπες)
  • Υλικά για να τις σερβίρετε π.χ. Merenda, μπισκότα, μπανάνα, κ.τ.λ.

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της βανίλιας. Δηλαδή το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι, το βούτυρο και τη βανίλια(αν κάνετε μόνο γλυκές κρέπες).
  • Σκεπάζεται το μείγμα και το αφήνετε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Σε ένα τηγάνι για κρέπες ή απλά αντικολλητικό ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας τόσο μείγμα ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια. Όχι όμως να είναι πολύ “χοντρό” το φύλλο μας.
  • Το αφήνουμε να ψηθεί από κάτω και το γυρίζουμε. Αφήνουμε και από την άλλη και είναι έτοιμο.
  • Σερβίρουμε με ότι επιθυμούμε.
crepes with merenda and buscuit
Οι δικές μου κρέπες 🙂

Κάτι που συνηθίζω είναι να γεμίζω τη κρέπα μου στο τηγάνι όσο ψήνεται η δεύτερη πλευρά. Αυτό το κάνω επειδή η μερέντα είναι λίγο πιο σφικτή και δεν απλώνεται εύκολα. Στο τηγάνι όμως με τη θερμότητα “λιώνει” και απλώνετε στο πι και φι! 

Τη συνταγή την είχα βρει στο γνωστό ελληνικό site “Συνταγές τις παρέας“. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν η προσθήκη της βανίλιας για τις γλυκές κρέπες. Εκτός το ότι μου αρέσει η γεύση της βανίλιας, ήθελα να είμαι σίγουρη ότι δε θα μυρίσει το αυγό στη κρέπα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από αυτό….! Επίσης δε βάζω πάντα γάλα φρέσκο, μπορεί να τύχει να μην έχω και να χρησιμοποιήσω εβαπορέ. Το εβαπορέ φυσικά το αναμιγνύω στο φλιτζάνι με νερό. Κάτι άλλο που μπορεί να αλλάξω (αν δεν το έχω) είναι αντί για βούτυρο να βάλω μαργαρίνη. Τέλος φροντίστε τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας όρεξη!


One thought on “Ζύμη Κρέπας

Leave a comment